top of page

Cum gestionezi Planurile de afaceri prin aplicatia MySTART - cu sau fară monitorizare (mentorat)

Updated: Sep 7, 2022

Mod gestionare Planuri de Afaceri (PA) in MySTART:

  1. fără monitorizare/ mentor - realizat cont individual de MA (fara sprijin echipă MIP)

  2. cu monitorizare / mentorat - planul de afeceri este realizat din cadrul unui proiect tip ”umbrelă”, care asigură sursa de finantare a Planului de afaceri.



Pentru primul caz (a), se realizează gestionarea integrală a PA, de catre Managerul de afaceri (MA - beneficiarul direct al planului de afaceri, respectiv Administratorul legal al StartUp-ului), nefiind implicată o terță parte in monitorizarea implementării planului de afaceri


In cazul (b), gestionarea planului de afaceri de catre MA cu monitorizarea tuturor activităților drulate de către MA catre ExpertMonitorizare pe toata perioada de implementare.

ExpertMonitorizare - este desemnat de catre Manager Proiect din proiectul sursă de finanțare. Acesta poate fi inlocuit oricand, cu mentiunea că pe perioada monitorizarii Planului de afaceri, toate Operațiunile asociate PA sunt validate de ExpertMonitorizare, iar livrabilele sunt vizate / semnate constituindu-se atat in fisiere stivă (_PA_...) cat sin in Arhiva proiectului sursa.


Gestionare PA individual - fară monitotizare/ mentorat:

Gestionarea Plan afaceri, se realizează individual de catre Manager Afacere (MA) - fără mentorat/monitorizare și fără interventia echipei MIP


Inregistrarea contul se realizează prin accesarea link-ului https://pro.emip.ro/ . Din ecranul de autentificare, se selectează campul Inregistrare cont, urmandu-se pasii de setare a parolei, confirmare a adresei de email, etc. După inregistrare, veti avea acces la Planul de afaceri neconfigurat.

După inregistrare și prima autentificare, aveti acces la macheta Planului de afaceri, in mod gratuit, fără asistența echipei MIP.

Pentru configurare, puteti urma pasii prezentați in Manualul utilizatorului MySTART.

După configurarea Planului dumneavostra de afaceri, urmează etapa de incărcare a datelor astfel:

  1. Meniul vertical StartUp: Inființare, Autorizare, Resurse Umane si Plan Afaceri.

  2. Meniu vertical Buget: Definire Categorii buget (structura buget), Definire Buget (incarcare linii bugetare). Pentru a trece la etapa 3, este necesar sa aveti aprobat bugetul versiune initială (V.0) prin inregistrarea acestuia in meniu StartUp>> Plan Afaceri >> Tabel "Adaugare / Modificare PA si Anexe & Avizare modificari" si selectia din lista "Stare aprobare" a starii APROBAT. După aceasta etapă trebuie să mergeți in meniu vertical Buget> Definire Buget si să finalizati versiunea V.0 de buget. După parcurgerea acestor pasi puteti merge in etape 3 - Incărcare Operatiuni.

  3. Meniu vertical Operatiuni: Incarcare operatiuni, in secventa descrisă in tutorial Operațiuni.

Gestionarea Planului de afaceri prin intermediul unui Proiect sursă de finanțare.


Acest proces se adresează exclusiv entităților care implentează proiecte sursă de finanțare, și au ca si activitate furnizarea de ajutoare de stat prin finantarea unor Planuri de afaceri.

Subprocese lansate din Proiectul sursa de finanțare:

  1. Configurarea conturilor de Manager afaceri ( la nivel admin@emip.ro)

  2. Asocierea cont User (Manager afacere - MA) cu Generarea Planului de afaceri, asociere Proiect sursa de finanțare, asignarea la Partener, asocierea cu un ExpertMonitorizare.

  3. Incarcare data Start Plan Afaceri si Durata de implementare

  4. Validarea livrabilelor PA si a operatiunilor (Venituri , Alte Operatiuni si Cheltuieli),

  5. Validarea modificarilor de versiuni a Plan Afaceri (aprobare / respingere, dar si posibilitatea de solicitare de clarificari)

  6. Validare inregistrari pe Resurse umane (CIM salariati, acte aditionale, Fise post, etc),

Puteti afla mai multe despre configurarea Planurilor de afaceri, aici ..




58 views0 comments
bottom of page