top of page

3 Intrebări si tot atatea posibile raspunsuri privind afacerile sociale

Inainte de a împărtăși o listă de exemple de antreprenoriat social în acțiune, să abordăm câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre întreprinderea socială:
(1) În ce este diferită o întreprindere socială de o afacere?

Ideile tradiționale de afaceri pot proveni și din identificarea unei nevoi sociale, dar diferența dintre o întreprindere socială și o afacere tradițională este motivația antreprenorului.


Motivația principală...

pentru un antreprenor tradițional este mai des decât o dorință de a face bani, în timp ce un antreprenor social este condus în primul rând de pasiunea de a rezolva o problemă socială. Înființarea ca o afacere sau utilizarea principiilor pieței (adică vânzarea de produse sau servicii) este utilizată ca mecanism de rezolvare a problemelor sociale sau de mediu pe care doresc să le afecteze


(2) Care sunt principalele obiective ale unei întreprinderi sociale?

Datorită motivațiilor diferite care determină cele două tipuri de antreprenori, trebuie să considerăm că afacerile lor vor funcționa puțin diferit. Adesea auzim lumea afacerilor vorbind despre concentrarea pe practicile de afaceri de bază care duc la creșterea profitabilității monetare. În comparație, întreprinderile sociale se concentrează pe practicile de afaceri duble sau triple care duc la profitabilitate socială, de mediu ȘI economică. Acumen definește întreprinderea socială ca: „Orice întreprindere care acordă prioritate impactului social transformator în timp ce se străduiește să asigure sustenabilitatea financiară”


(3) Ce afacere se califică ca întreprindere socială?

Întreprinderea socială este practica utilizării strategiilor antreprenoriale bazate pe piață în scopul progresului impactului social sau de mediu al unei organizații. Întreprinderile sociale pot lua mai multe forme și nu sunt limitate la o anumită structură legală sau la un model de afaceri. „Antreprenoriatul social folosește modele de afaceri - vânzarea de produse sau servicii - pentru a rezolva problemele sociale.” - Fundația Trico Organizații care abordează o nevoie de bază nesatisfăcută sau rezolvă o problemă socială printr-o abordare bazată pe piață.” - Alianța de afaceri sociale

Vrei sa devii colaborator, să postezi materielele tale favorite?

Iată cum faci asta:

  1. Intră in contul tau din aria Membru_site (după LogIN)

  2. Trimite o notificare privind intentia ta

  3. Trimite un material de 300 de cuvinte scris de tine, pe o tema aleasă de tine, pe adresa de email: admin@emip.ro

16 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page