top of page

DIGITALIZARE IMM - Calculator punctaj program - GRATIS

Prezentăm instrumentul din perspectiva realizării Calcul punctaj actualizat conform ultimelor cerinte definite prin Ordinul nr. 71 din 11.01.2023 pentru modificare a Ghidului specific al solicitantului din PNRR - C9M1 - DIGITALIZARE IMM.

De asemenea, determinăm procentul minim de creștere multianuală al vanzarilor (pe cei 5 ani de prognoză), necesar a fi asumat de Solicitant, in vederea obținerii punctajului maxim posibil.

CUM OPERĂM INSTRUMENTUL?

 1. După descarcarea si salvarea pe local deschideți fișierul. Nu este necesara activarea macrocomenzilor, decat in cazul in care doriți să utilizați butonul, ”Golește formular”

 2. Incărcați datele inFoaie calcul ”Date Intrare” in celulele de culoare GRI, conform specificațiile din coloana A, pe care le gasiți in BILANȚ / Balanță verificare luna12 (2021), al IMM solicitant (vezi coloana A)

 3. Selectați Tip IMM (celula C62) și incarcați valoarea TOTAL INVESTIȚIE pe care doriți-o accesați prin program

 4. Verificați in Ordin, dacă punctajul indicat in celula O74 este corect și după caz incarcați-l in celula M74

 5. Punctajul total este vizibil in Foaie ”Prognoze”, in celula C41.


DESCRIERE INSTRUMENT ”PROGNOZE”


Obiectiv: Identificarea procentului de crestere anuală in intervalul 2024 - 2028, pentru obtinerea unui punctaj maximal al indicatorului RPD : Impact digitalizare asupra rentabilitatii companiei.

Considerații teoretice:

 • Acest indicator este dependent de fluxul de numerar ( VNA) previzionat pe perioada 2024-2028.

 • Calculul VNA, este dependent de valoarea Indicilor de crestere (+/-) (%)/an. Indicii de crestere, sunt inclusi in calculul prognozat al cresterii indicatorilor economici pe perioada 2021 - 2028, scopul fiind de a determina in mod diferit anumiti parametrii in intervalul analizat.

 • Din motive de simplitate a modelului, s-a ales cresterea liniara:

Vanzari(2024) = Vanzari(2023)*(1+Indice de crestere3 (%)/an),

...............................................

Vanzari(2028) = Vanzari(2027)*(1+Indice de crestere3 (%)/an),

adică, Indicii de creștere sunt egali pentru toti indicii. In cazul nostru, Indice de crestere3 este "Volum vanzari"

 • Modelul permite analize mult mai sofisticate cu urmarirea de exemplu a gradului de ”sensitivității” a anumitor indici asupra modelului. Adică, fiecare indice poate fi modelat și independent, cu variație de 50% pe o deviație simetrică de +/- 25%, in jurul unei valori standard - urmarind astfel in ce mod poate sa influenteze fiecare Indice, valoarea rezultat urmărită.

 • Asa cum am menționat, pentru simplificarea modului de operare, consideram relevant utilizarea unui model liniar, cu pas de crestere de +1%, in intervalul [1%, 2%, 3%, ..., 15%]


OPERARE INSTRUMENT PROGNOZE

 1. După setarea initială a modelului (incarcare datelor financiare pentru anul 2021), introduceti in celula C12, prima valoare pentru Indice de crestere= 0,01 = 1%

 2. Modelul generează primul set de rezultat in celulele C34:C41, pe care le copiem și le introducem in coloana aferenta procentului de 1%, adică in setul de celule E34-E41 - prin mecanismul Copy / Paste Value.

 3. Refaceti pași 1 si 2, prin setare Indicii de creștere și copiați seturile de rezultate, pentru toate cele 15 seturi de creșteri procentuate ( de la 2%, pana la 15%).

 4. După finalizarea parcurgerii celor 15 seturi de date, Valoare recomandata de crestere, pentru obtinerea punctaj maximal, este calculat automat in celula C44

Descarcați și utilizați instrumentele eMIP, oferite GRATUIT de echipa noastră.

Calculator punctaj v5 (25.01.2023)
.zip
Download ZIP • 105KB
692 views2 comments

2 Comments


Am cautat mult un calculator pentru punctajul firmei mele. Asta e de departe cea mai buna solutie! multumesc

Like

Corina
Corina
Jan 29, 2023

Foarte util excelul! Multumesc pentru efortul depus! Doresc deasemenea sa mentionez ca am sunat la numarul de telefon de pe site si domnul care mi-a raspuns la telefon m-a ajutat foarte mult!

Like
bottom of page